A párt közleményében azt írja, az Orbán-kormányok az elmúlt évtizedben tudatosan lehetetlenítették el a valós érdekképviseletet, tették tönkre a magyar szakszervezeti rendszert, hogy a kiszolgáltatott dolgozók ne tudjanak a megalázóan alacsony bérek és a mostoha munkakörülmények ellen szót emelni.

Felidézik, hogy április végén került nyilvánosságra a Magyar Szakszervezeti Szövetség 10 pontos követeléscsomagja, amely többek között a Fidesz-kormány által évek óta módszeresen leépített szakszervezeti jogok visszaállításáért, a tisztességes, érdemi bérrendezéséért és bérfelzárkóztatásért, továbbá az álláskeresési járadék meghosszabbításáért áll ki.

A DK támogatja a Magyar Szakszervezeti Szövetség változásokat sürgető elképzeléseit, amelyek alapján a parlamenti frakció határozati javaslatot nyújt be az országgyűlésben. Mint írják, "éppen itt az ideje, hogy véget vessünk a magyar dolgozókat kizsigerelő áldatlan állapotoknak, és hosszú idő után valódi érdekképviseletet kapjon minden tisztességes magyar ember."

 

Forrás: ATV