Masszív eltökéltséggel indultak az évnek a MaSzSz Női Tagozatának tagjai: ebben az esztendőben az eddiginél is hangosabbak lesznek – erősítette meg Hercegh Mária, a tagozat elnöke – írja a szon.hu.

A Szakszervezetek Házában „Az egyenlő bánásmód – a nők esélye – 2016" elnevezésű konferencián elhangzott:

– Ma Magyarországon egy nő kevesebbet keres férfi kollégáinál. A munka törvénykönyve számos olyan paragrafust tartalmaz, ami egyértelműen hátrányba hozza a gyermeket vállaló és nevelő munkavállalókat – jegyezte meg Petes Sándorné szervező.
– Az a dolgunk, hogy felhívjuk a figyelmet a nők foglalkoztatási nehézségeire. Más ugyanis a propaganda, és merőben más képet fest a munka világa. Elhatároztuk, hogy ebben az évben a szakszervezeti mozgalom „érdekvédelmi asztalára" tesszük a munkavállaló nők foglalkoztatási kérdéseit és a javaslatainkat – jegyezte meg Hercegh Mária.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Kordás László, a MaSzSz elnöke is.

– Béregyezség után és a soron következő bértárgyalások előtt vagyunk, ezért fontosnak tartunk minden konzultációt. Az Európai Bizottság ajánlást fogalmazott meg a férfiak és a nők egyenlő díjazása elvének megerősítéséről, amit Magyarország sem hagyhat figyelmen kívül – nyomatékosította a szakszervezet vezetője.

Forrás: szon.hu