A PDSZ szerint a miniszterelnök ostobaságokat beszél, nincs nincs "genderőrület" az iskolákban, és hagyja abba a tanárok elleni hangulatkeltést.

Orbán Viktor szerdán Egerben a gyermekvédelminek nevezett népszavazás mellett kampányolt és a genderőrület megállítására szólított fel: "Mi elvárjuk a tanároktól, elvárjuk az iskolától, hogy ne neveljék át a gyerekeinket. Nem adtuk át a jogunkat soha senkinek, hogy más határozza meg helyettünk, mikor, hogyan kell a gyerekeinket szembesíteni az életnek ezekkel a nagyon nehéz kérdéseivel. (...) Ez a szülő dolga, ezt a jogot pedig meg kell védeni, különben elveszik".

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) visszaüzent a kormányfőnek: "Nyitott kapukat dönget. Az iskolákban, óvodákban nincs 'genderőrület', úgyhogy nincs mit megállítani, ahogy nincs nem-átalakításra nevelés és egyéb, a miniszterelnök által állított ostobaságtól sem kell tartani. (...) Az óvodai és iskolai dolgozók elleni hangulatkeltést, a sztrájkolók elleni retorziós intézkedéseket pedig haladéktalanul tessék befejezni!"

 

Forrás: Klubrádió

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!