Az önkormányzatok júliusig választhatnak az új törvény szerint, hogy felmondják-e a meglévő szerződéseiket kéményseprő-szolgáltatásra, vagy hagyják dolgozni a jelenlegi szolgáltatókat a szerződés lejártáig – írja a delmagyar.hu.

Dönthetnek úgy is, hogy júliustól az állammal, azaz a katasztrófavédelemmel állapodnak meg.

   Szegeden és környékén nem változik a kéményseprőipari szolgáltatás. Decemberben a közgyűlés úgy döntött, nem bont szerződést, így a jelenlegi szolgáltató változatlan formában 2018 végéig látja el a szolgáltatást.

Kérdésünkre a Szegedi Kéményseprőipari Kft. társügyvezetője, Szenkovszky Szilvia elmondta: szolgáltatási területükön – mind a 46 Csongrád megyei településen – úgy határoztak az önkormányzatok, hogy amíg lehet, vagyis a szerződések lejártáig, a Szegedi Kéményseprőipari Kft. biztosítsa a kéményseprést. Az érvényes szerződések 2018 és 2024 decembere között folyamatosan járnak le.

   A szerződések lejártáig a társaság mindent elkövet, hogy a munkavégzés a lakosság biztonsága érdekében, változatlanul jó minőségben történjen. Az árakat továbbra is az állami hatóság szabja meg, azok a 2015-öshöz képest nem változtak. Csongrádon ahogy eddig, nyártól öt éven át a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft. három emberrel biztosítja a kéményseprő-szolgáltatást. Szentesen 2022-ig érvényes szerződést kötött a város a Szentes Városi Szolgáltató Kft.-vel, Hódmezővásárhely közgyűlése pedig még nem döntötte el, hogy kire bízza a kéményseprést.

Forrás: delmagyar.hu