A Magyar Szakszervezeti Szövetség korábbi elnöke szerint a kormánynak jogszabályi kötelessége lenne kifizetni a normatív támogatást a fővárosnak, de ha ennek nem tesznek eleget, akkor „muszáj a lakosság figyelmét felhívni arra, hogy nagy baj készülődik”.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk: a főváros a közösségi közlekedés teljes leállítását fontolgatja, mivel a kormány még mindig nem fizette ki a 12 milliárdos normatív támogatást.

Kordás László szakértő, a Magyar Szakszervezeti Szövetség korábbi elnöke az ATV Start című műsorában az ügy kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormánynak jogszabályi kötelessége lenne kifizetni ezt a pénzt a fővárosnak, ugyanis a diákok, nyugdíjasok, munkanélküliek menetdíjkedvezményét a kormánynak kell megtérítenie.

Ez elengedhetetlen a cég működéséhez – hangsúlyozta Kordás, aki szerint a Kiss Ambrus által bejelentett lépés, egy „nagyon erős üzenet, de mindenképpen élni kell vele, mert ha a kormány nem hajlandó eleget tenni a jogszabályi kötelezettségének, akkor muszáj a lakosság figyelmét felhívni arra, hogy nagy baj készülődik”.

Forrás: atv.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!