Nem értik az MTI-nél dolgozók, miért kellett elküldeni két embert, amikor korábban az átszervezésnél azt ígérték a közmédia vezetői, nem lesz leépítés. A HVG cikke.

Elbocsátották az MTI két munkatársát, erre válaszul felmondott három másik munkatárs, és többen is a felmondásukat tervezik – értesült a Media1. A portál úgy tudja, hogy az egyik elbocsátott dolgozó Pietsch Judit, a külpolitika rovat egyik vezető szerkesztője. A két elbocsátás azért váltott ki felháborodást a Media1 szerint, mert a közmédia vezetői azt ígérték, hogy az MTI-ben induló átszervezés nem jár majd azzal, hogy bárkit is elküldenének.

Bemutatták azt a levelet is, amelyet Papadopulosz Péter, az MTI Sajtószakszervezet szb-titkára küldött Dobos Menyhértnek, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának. Ebben azt írta: „Sokunk véleményét fogalmazom meg akkor, amikor félelmetesnek nevezem a lépést azért is, mert senki nem ismeri az okát.

Volt példa az utóbbi években is olyan elbocsátásokra, amelyek mögött politikai vagy személyes okokat láttunk, de olyannal még nem találkoztunk, amelynek semmilyen okát nem ismerjük, még csak feltételezni sem tudjuk.”

Forrás: HVG

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!