A miniszteri utasításról szóló dokumentumot Kunetz Zsombor mutatta be. Szerinte „pontosan tudják, hogy mekkora a baj”. A HVG cikke.

Nem lehet személyes jelenléttel megtartani az egészségügyi ágazatba tartozó szakmai tárgyú rendezvényeket – erről döntött Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter Kunetz Zsombor szerint. Az egészségügyi szakértő a Facebookon mutatta be a miniszteri utasításról szóló dokumentációt.

Kásler azzal indokolta meg a döntést, hogy „az új fertőzöttek és a fertőzésgyanús esetek, valamint a kórházi ellátást igénylő betegek számának folyamatos növekedése miatt szükséges csökkenteni a koronavírus-fertőzés kockázatait, és megelőzni a koronavírus világjárvány továbbterjedését, ezáltal biztosítani szükséges az élet, egészség, vagyon- és jogbiztonság védelmét, az egészségügyi intézményi működés stabilitásának garantálását”.

A tiltás csak a „közfeladat ellátásához közvetlenül kapcsolódó, online módon nem megtartható” rendezvényekre nem terjed ki.

Kunetz Zsombor posztjában megjegyzi, hogy „azért a Fidesz-kongresszus még éppen lemehetett. Persze ez nem egészségügyi rendezvény, de mégis”. A szakértő hozzátette,

pontosan tudják, hogy mekkora a baj.

Forrás: HVG