Az orvosok és a tudósok után még mindig a tanárokban bízunk a legjobban – ez derült ki az Ipsos nemzetközi felmérésből. A megkérdezettek 55 százaléka megbízik a tanárokban, míg a politikusokra mindössze 10 százalékuk mondta ugyanezt. Az eduline.hu cikke.

Az Ipsos adatai szerint a tanárok iránti bizalom egyébként erősödött – mg 2018-ban a megkérdezettek 52 százaléka, 2019-ben már 53 százaléka, idén pedig 55 százaléka bízott meg a pedagógusokban. Ennél többen csak az orvosokban és a tudósokban bíznak, utóbbiak megítélése ráadásul nagyot változott a koronavírus-járvány idején: az orvosok helye megerősödött, megelőzték a tudományos élet képviselőit, akik korábban a lista élén álltak.

Az országos adatok szerint a tanárok iránti bizalom egyébként Chilében, Brazíliában, Oroszországban, Malajziában és Kínában a legerősebb, míg a legkevésbé Lengyelországban, Peruban, Németországban, Dél-Koreában és Japánban bíznak bennük. Magyarország a lista második felében található, a megkérdezettek 54 százaléka tartja megbízhatónak a tanárokat, 13 százalékuk pedig megbízhatatlannak.

Az Ipsos egyébként 2021 áprilisában és májusában végezte a felmérést, huszonnyolc különböző országban kérték arra az embereket, pontozzák a különböző foglalkozású emberek iránt érzett bizalmukat. 

 

Forrás: eduline.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!