Nemcsak a finanszírozás, hanem a munka megszervezése is problémát jelent a magyar egészségügyben – véli a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének alapítója.

Hegedűs Zsolt az ATV Start című műsorában azt mondta, hatékonyabb szervezéssel pénz nélkül is sok mindent meg lehetne oldani, ezért nem csupán az anyagi problémákra, vagy a hálapénz rendszerének megszüntetésére kell megoldást találni, hanem egy teljesen új egészségügyi modellt kell létrehozni a magunk, gyermekeink és unokáink számára.

A szakszervezeti vezető ezzel kapcsolatban optimizmusának adott hangot, szerinte a fiatalok lendülete és kitartása csodákra lehet képes. A változáshoz azonban fontos, hogy az egészségügyre nemzeti ügyként tekintsünk, és a legmagasabb prioritású ügyként kezeljük, ezesetben a finanszírozás problémája is megoldódhat – mondta Hegedűs, aki az egészségügy megmentéséért zajló mozgalmi folyamatokat az 1948-as és ’56-os forradalom eseményeihez hasonlította.

Nem hagyjuk abba a munkát, ha kell, akár évekig is kitartunk – fogalmazott Hegedűs az egészségügyi tárcának címzett, és már 780 orvos által aláírt levéllel kapcsolatban, amelyben az egészségügy jövőjéről és a megoldással kapcsolatos kormányzati elképzelésekről kérdezik a minisztériumot.

Forrás: ATV