Meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt elrendelt vészhelyzetetet a kormány, ezért az elmúlt másfél évben lejárt diákigazolványok még március elejéig érvényesek lesznek.

Március elejéig igazolják a diákkedvezményre való jogosultságot az elmúlt másfél évben lejárt diákigazolványok - közölte a MÁV az Eduline megkeresésére. A Országgyűlés a hét elején szavazta meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását, ez pedig a diákigazolványok érvényességére is hatással volt.

 Az Oktatási Hivatal korábbi közleménye szerint ugyanis a veszélyhelyzet megszűnését követően 60 napig fogadják el a diákigazolványokat, ami egészen eddig azt jelentette, hogy november közepéig lehetett volna kedvezményes jegyet, bérletet venni a régi matricákkal. A rendkívüli jogrend meghosszabbítása miatt ez a határidő március elejéig kitolódott - írja a portál.

A MÁV tájékoztatása szerint érvényes a friss köznevelési 2021/2022-es matricával ellátott (kék színű) és a 2021/2022. tanév I. féléves (lila színű) felmatricázott igazolvány is.

Forrás: napi.hu