A kormányfő az időseknek azt üzente: február elején akár a teljes 13. havi juttatást is megkaphatják, de ezt azért még ne vegyék készpénznek. A Népszava cikke.

– Nyolcvanezer forint nyugdíjprémiumot fizet a kormány novemberben, ezt  mindenkinek ki tudjuk fizetni, még azoknak is akik kevesebbre lennének jogosultak. Sőt lesznek, akik százezer forint körüli egyszeri kiegészítést is kaphatnak majd az infláció miatti korrekcióval – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szokásos péntek reggeli interjújában a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő szerint ez azért lehetséges mert „van egy ilyen törvény, és idén jó híreink is vannak: a gazdaság csak a legmerészebbek álmát teljesítő módon növekszik 5,5 százalék fölé, sőt már 7,5 százalékos növekedéssel számolunk".

– Elszánt vagyok, hogy a 13. havi nyugdíjat is teljes egészében megkaphassák az idősek. Kétheti plusz nyugdíjat mindenképpen vissza tudunk adni 2022 elején, ha nem hibázzuk el a következő három hónapot, de van esély arra, hogy valamikor február elején a teljes 13. havit is kifizessük. Ezt azért ne vegyék készpénznek, de én harcolni fogok érte

– ígérte meg a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint  a saját személyes 2010-es ígéreteit már mind teljesítette, a munkahelyteremtésektől kezdve a családtámogatásokig, a Gyurcsány-Bajnai-kormányok intézkedéseinek visszafordításáig, és most az idősek világnapján a nyugdíjasoknak is segíteni lehet. Beszélt az ugyancsak több mint 5,5 százalékos gazdasági növekedéshez kötött adóvisszatérítésről is, kiemelve:

”Összességében 1,9 millió gyermeket nevelő ember visszakapja a tervek szerint szintén jövő február közepéig azt az adót, amit befizetett 2021-ben. Ezen dolgozik az adóhivatal.”

Forrás: Népszava

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!