A korábbi 30 százalékkal szemben idén a végzősöknek nem egészen 23 százaléka ment külföldi egyetemre, ebben a Brexit és valószínűleg a járványhelyzet is szerepet játszott – mondta az Eduline-nak Erős-Honti Zsolt, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium megbízott igazgatója.

Erős-Honti elmondta, a legtöbben brit egyetemekre, illetve idén Hollandiába mentek, valamint az Egyesült Államokba.

Idén nyáron a Fazekas gimnázium és a Milestone Intézet is felkerült a The Telegraph friss rangsorára, amelyen azok az iskolák szerepelnek, ahonnan a legtöbb diák jut be a két legnevesebb brit egyetem, az Oxford és a Cambridge képzéseire. Erről az igazgató azt mondta, hogy a siker titka az, hogy azon túl, hogy kapnak egy graduális oktatást, nagyon sok más tevékenységben is részt tudnak venni, például közösségi programok szervezésében, különböző projektekben, ezt pedig a külföldi egyetemek értékelik.

Erős-Honti Zsolt szerint az is fontos, hogy a tanáraik a tananyag mellett gondolkodni is megtanítják a gyerekeket – biológiából például nemcsak az emberi szerveket ismerik meg, de egy átfogó természettudományos gondolkodásmódot igyekeznek átadni nekik. Úgy véli, ez is sokat számít a külföldi felvételin.

További részletek az Eduline-on olvashatók.

Forrás: HVG

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!