A digitalizált dokumentum, amely az Erasmus+ alkalmazás része, az Európai Unió egész területén érvényes lesz - írja a HVG.

Az Európai Bizottság (EB) kedden elérhetővé tette az új Erasmus+ alkalmazást, amellyel újabb mérföldkőhöz érkezett az Erasmus+ program digitalizálása – közölték. Az app amellett, hogy az összes uniós nyelven elérhető,

minden diák számára digitális európai diákigazolványt is biztosít, amely az Európai Unió egész területén érvényes lesz.

Az EB az új alkalmazásnak köszönhetően a diákok az élet még több területén tudják magukat papíralapú dokumentum nélkül igazolni. „(…) A fiatalok ugyanis egyre több digitális eszközt használnak, egyre mobilabbak és közösségi irányultságúak. Az új alkalmazás és az abba beépített diákigazolvány jól jelképezi az európai oktatási térséget” – idézi a közlemény Margarítisz Szhinászt, az európai életmód előmozdításáért felelős alelnököt.

Az Android és az iOS rendszerekre egyaránt elérhető alkalmazásban a diákok informálódhatnak az egyetemükkel partnerségben lévő intézményekről és kiválaszthatják külföldi tanulmányaik helyszínét; aláírhatják online tanulási megállapodásukat; böngészhetnek a rendezvények között, hasznos tanácsokat kaphatnak úti céljukról, és kapcsolatba léphetnek más diákokkal. Emellett megigényelhetik az európai diákigazolványt, amellyel hozzáférhetnek a fogadó egyetemen és az adott országában nyújtott szolgáltatásokhoz, látogathatják a múzeumokat, részt vehetnek kulturális tevékenységekben és különféle kedvezményeket is igénybe vehetnek.

Marija Gabriel, az innovációért, a kutatásért, a kultúráért, az oktatásért és az ifjúságért felelős uniós biztos szerint az új Erasmus+ alkalmazás elválaszthatatlan kísérője lesz az Erasmus+ mobilitási programban részt vevő diákoknak. „Azáltal, hogy minden információ egy kattintással elérhető, gyorsabbá és stresszmentesebbé válik az ügyintézés, és rugalmasabbak lesznek a mindennapok. Az alkalmazáson keresztül elérhető európai diákigazolvány fontos lépés egy valódi európai oktatási térség megteremtése felé” – fogalmazott az uniós biztos.

Forrás: HVG

 

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!