A Nemzeti Múzeum frissen kinevezett igazgatója még csak nem is jelezte, hogy nem megy el a szakszervezet meghívására.

A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének Országos Tanácsa szerette volna, ha a Nemzeti Múzeum élére nem oly rég kinevezett L. Simon László részt vett volna a tanácskozáson, hogy személyesen ismertesse a terveit és elképzeléseit a múzeumi integrációról. Ez azonban nem történt meg a szakszervezet frissen kiadott, a miniszteri biztost megszólító levele szerint.

múzeumi integráció felelősének még áprilisban nevezte ki L. Simont Kásler Miklós, eszerint az ő feladata megvizsgálni a múzeumi intézmények strukturális átalakításának, illetve az új konstrukció kialakításának lehetőségeit.

A KKDSZ azt írja, sajnálattal vették tudomásul, hogy L. Simon László Úr miniszteri biztos, a Magyar Nemzeti Múzeum újonnan kinevezett főigazgatója nem tett eleget az OT meghívásának.

Megértjük, hogy számos teendője mellett a miniszteri biztos és főigazgató úrnak nem volt módja személyesen eljönni. Ugyanakkor fájlaljuk, hogy L. Simon László Úrnak annyi ideje nem volt, hogy többszöri megkeresésünk ellenére az OT-t erről bármilyen módon tájékoztatta volna

- írják.

A levél végén megjegyzik:

Kinevezését követően a főigazgató úr megköszönte a KKDSZ támogatását is. Reméljük megkeresésünk válasz nélkül hagyása nem azt jelenti, hogy a szakszervezetet az igazgatósága idején nem tekinti partnernek!

Forrás: Magyar Narancs

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!