Jogszerűen mondtak fel Varga Ivettnek, 3 millió forint perköltséget és illetéket kell megfizetnie. Ugyanakkor az önkormányzati portálon megjelent közleményben megsértették a jó hírnévhez való jogát, amiért 500 ezer forint sérelemdíj jár neki. A HVG cikke.

Jogerősen lezárult a BKK Zrt. korábbi vezérigazgatója, Varga Ivett által a volt munkáltatójával szemben megindított munkaügyi per – írja közleményében a BKK. Az eljáró Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletében a korábbi vezérigazgatóval 2020 májusában közölt felmondást teljes mértékben megalapozottnak és jogszerűnek mondta ki. A Törvényszék ezzel együtt 3 millió forintot meghaladó összegben perköltség és eljárási illeték megfizetésre kötelezte a felperes Varga Ivettet.

Ugyanakkor a Fővárosi Törvényszék megállapította azt is, hogy a BKK Zrt. „megsértette a felperes jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát, mert a budapest.hu portálon még 2020. május 5-én megjelent közlemény tartalmát – készítőinek szándékától eltérően – félreérthetőnek minősítette.” A Törvényszék emiatt kötelezte a BKK Zrt.-t, hogy közleményben és magánlevélben fejezze ki sajnálkozását Varga Ivett felé és 500 ezer forint sérelemdíjat fizessen meg számára.

A hivatkozott közleményben jelentették be, hogy Karácsony Gergely főpolgármester felmentette Varga Ivettet. A főpolgármester megköszönte Varga Ivett többéves munkáját (a BKK-vezérigazgatóság előtt ugyanott stratégiai igazgatóként, korábban a Főpolgármesteri Hivatalban dolgozott), ugyanakkor „sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a vezérigazgató asszony a cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel”.

Varga Ivett menesztésének okai mind a mai napig homályosak. Való igaz, a járvány elején voltak problémák, áprilisban különösen a menetrend finomhangolása körül. Áprilisban egy szexuális zaklatási ügy is kirobbant a cégnél, Nagy Zsoltot, az elektronikus jegyrendszer kialakításáért felelős vezetőt vádolták meg. Az ügyet kirobbantó Magyar Nemzet azt írta, Varga Ivett magánéleti kapcsolatban állt Nagy Zsolttal. A vezérigazgató jelezte érintettségét, és kizárta magát az ügyet vizsgáló belső bizottság jelentésének értékeléséből.

Varga Ivett a BKK-tól való távozása után Fürjes Balázs Budapest-államtitkár kabinetjében kapott munkát. Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója (a BKK volt vezérigazgatója) 2021 májusában külön feladatot is rábízott a BFK-ban: a Ráckevei (Soroksári)- Duna-ág revitalizációjának lett a projektvezetője.

Forrás: HVG

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!