A szakszervezet szerint szigorúbb feltételek kellenének az iskolába járáshoz, félő, hogy tovább nő a koronavírusos esetek száma az oktatási intézményekben.

Alig egy hete kezdődött meg a tanév, de máris több iskolából és óvodából jelezték, hogy gyerekek, tanárok, néhol egész osztály került karanténba koronavírus-fertőzés miatt.

 Magyarországon nem túl szigorúak az iskolába járáshoz szükséges szabályozások, míg Ausztriában például csak az járhat iskolába, aki részt vesz rendszeres tesztelésen vagy maszkot hord - mesélte el egy Bécsben dolgozó pedagógus az RTL Híradójának.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint szigorúbb járványügyi intézkedésekre lenne szükség és arra, hogy a kormány készítse elő a digitális oktatást.

Arról nemrég mi is írtunk, hogy a kormányzati koronavírus-tájékoztató honlap összesítése szerint eddig nagyjából 250 ezer fiatal kapta meg az oltást itthon.

A köznevelésért felelős államtitkár azonban azt mondja, a magas országos átoltottság miatt nem terveznek szigorításokat. A minisztérium közlése szerint csak az intézmények fél százaléka érintett.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!