Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Fidesz alelnöke szerdán ezt írta ki a Facebookra: „Talán egyesek számára meglepő (számomra nem), hogy egy, (nem éppen Magyarországot támogató) civil szervezetek által készített felmérés szerint nálunk lényegesen szabadabbnak érzik magukat az emberek, mint Európa számos részén, például Németországban vagy Ausztriában.”

Ezt a grafikont mellékelte:

Ezt Zsigmond Barna Pál már úgy tálalta, hogy:

„Négyszer olyan szabadnak érzik magukat a magyarok, mint a németek”, „derül ki egy friss közvélemény-kutatásból, amelyet a Soros György alapítványához közeli Európai Külügyi Kapcsolatok Tanácsa végzett”.

Nagyon szép is lenne, ha tényleg ennyien gondolnánk úgy, hogy szabadság van, azt csinálunk, amit szabad, csak éppen ez akkora csúsztatás, hogy már egyenesen hazugság.

Ahogy azt már korábban még a kormánypárti Mediaworks is megírta – bár igyekezett nem ezt hangsúlyozni –, a felmérés a koronavírus elleni intézkedésekre vonatkozott, tehát azt vizsgálták, hogy mennyire érzik magukat korlátozva az emberek. Nem pedig például olyasmiket, hogy mennyire érzik a vállalkozásukat biztonságban, mennyire tartják kielégítőnek a választási rendszert, vagy hogy mennyire találják szabadnak a sajtót.

Miután nálunk haltak meg lakosságarányosan az egyik legtöbben a világon, és az egészségügyben is nagyon megnőttek a várólisták, talán nem hiába kérték orvosok és szakemberek, hogy a kormány szigorúbb korlátozásokat hozzon.

Forrás: 444.hu