Újra megjelentek a kórházakban a katonák – közölte a Honvédelmi Minisztérium a honvédelem.hu-n megjelent közleményében.

Mint írták, a Magyar Honvédség számára kiemelten fontos a magyar állampolgárok biztonsága, ezért „felkérés alapján”, szeptember 6-tól a katonák ismét segítséget nyújtanak az egészségügyi intézmények dolgozóinak a szakképesítés nélkül ellátható logisztikai feladataikban. Az ország 23 kórházban mintegy 83 fővel segítik az egészségügyi dolgozók munkáját.

A világjárvány okozta veszélyhelyzet során, tavasszal mintegy 1100 katona teljesített szolgálatot, 93 egészségügyi intézményben. Részt vettek logisztikai feladatokban, segédkeztek az érkező betegek testhőmérséklet-mérésében, a betegirányítási, betegkísérési és útbaigazítási, valamint adminisztrációs és szállítási feladatokban is csökkentették az egészségügyi dolgozók leterheltségét.

A kormány már többször felhívta a figyelmet, hogy a delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben. A hétfő reggel közölt legfrissebb adatok szerint az elmúlt hétvégén egyébként 648 új fertőzöttet regisztráltak és 9 beteg veszítette életét.

Forrás: hang.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!