Két hét szünetre megy az esztergomi Suzuki-gyár az alkatrészhiány miatt. A pihenőnapokat később a munkaidőkereten belül pótolják. A leállás alatt fejleszteni fogják az üzemet.

Két hétre leáll az esztergomi Suzuki gyár a félvezetők hiánya miatt − tudta meg az Új Szó. Az autógyárban szeptember 6-tól szeptember 18-ig szünetel a termelés.

Ez alatt az idő alatt a gyár minden érintett munkatársának pihenőnapokat biztosítanak, melyeket a munkaidőkereten belül később pótolnak.

Kihasználva a termelési szünetet vállalatunk számos, az éves beruházási tervben szereplő innovációs programot valósít meg. Folytatjuk az "okosgyárhoz" kapcsolódó fejlesztések kiaknázását, újabb anyagmozgatási feladatokat automatizálunk, fejlesztjük munkatársaink közvetlen munkakörnyezetét. Anyavállalatunk környezetvédelmi célkitűzéseivel összhangban pedig újabb lépéseket teszünk a karbonsemlegesség felé

– közölte a cég szóvivője, Bonnár-Csonka Zsuzsanna. A Suzuki júliusban, szintén a mikrocsiphiány miatt egy ideig egy műszakra állt át a termeléssel.

Forrás: Új Szó

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!