A szeged.hu arról tudósít, hogy Parragh László erős kijelentéssel tarkította tanévnyitó beszédét Csongrádon. Az erről készült felvétel itt látható.

Erős vívódás volt bennem a hétvégén, hogy ezt szóba hozzam-e, nehogy elrontsam az ünnep hangulatát […] Azt már nehezen viselem, amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik.

– ezt mondta ma a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Csongrádon, a Szentháromság téren, az országos szakképzési tanévnyitó ünnepségén. Az eseményen részt vett Farkas Sándor fideszes országgyűlési képviselő és Palkovics László miniszter is.

A szeged.hu-nak azt mondta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete: elképesztően primitív és műveletlen beszólás. Hozzátették: az a bűn, ha akár egy hetero-, akár egy homoszexuális felnőtt abuzál, zaklat egy gyereket, nem pedig a nemi irányultság.

Parragh még azt is mondta az RTL Klub felvétele szerint, hogy rengeteg “olyan barátom van, aki saját neméhez vonzódik, kedvelem őket. Intellektuálisan magas képzettségűek. Egy csodálatos világ.” Ezt követően vágott bele a testnevelő tanárról szóló gondolatmenetébe. Dudits Luca, a Háttér Társaság munkatársa szerint Parragh összemosta a melegeket és a pedofilokat a kormánypropagandának megfelelően, és szavai továbberősítik a melegekkel szembeni előítéleteket.

Forrás: 24.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!