A legtöbben azért választják a magánegészségügyet, mert csalódtak az államiban, de a nagyobb biztonságérzet is sokakat oda terel, pedig ők maguk is drágának érzik a szolgáltatást – írja a HVG.

Tíz megkérdezettből hatan már igénybe vettek magánegészségügyi ellátást – derül ki az NN Biztosító megbízásából készült felmérésből. A reprezentatív kutatás, amely ezer fő részvételével készült a 20-65 év közötti magyar internetező körében, arra jutott: a legtöbben, a magánegészségügyet választók 59 százaléka azért dönt így, mert az állami ellátásban rossz tapasztalatokat szereztek.

A második leggyakoribb érv a magánegészségügy mellett a nagyobb biztonságérzet, a harmadik pedig az, hogy egy magánszolgáltatónál jobban partnerként kezelik az embert. Igazán kellemetlen a negyedik leggyakrabban előforduló válasz:

azért mennek magánszolgáltatóhoz, mert a kezelést, amit szeretnének, máshol nem tudják elérni.

Hogy pontosan milyen fajta szolgáltatásról van szó ebben az esetben, arra nem tértek ki.

A kutatás szerint minél fiatalabb valaki, annál rosszabb tapasztalatokról számol be az állami egészségügyről, és annál fontosabb számára az, hogy minőségi szolgáltatást kapjon. Pedig nem olcsó kezelésekről van szó: az érintettek 59 százaléka arról számolt be, hogy megterhelő volt számára kifizetni a magánegészségügyi ellátást. Az előző egy évben átlagosan 113 ezer forintot költöttek ilyen szolgáltatásokra.

Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!