Augusztus 15-ig várják a közönség szavazatait a Szinkronszemle 2021 szervezői, a Színházi Dolgozók Szakszervezete (SzíDosz) Szinkron Alapszervezete tagjai. A magyar szinkron rajongói több kategóriában is szavazhatnak kedvenceikre. 

A szinkronrendezők az idén 21 szinkronizált alkotást - 9 filmet és 12 sorozatot -, valamint 43 szinkronizáló színésznőt és színészt jelöltek a SziA által rendezett Szinkronszemle 2021 eseményére. 

Az online közönségszavazáson a nézők négy kategóriában választhatják ki  kedvenceiket. Az online közönségszavazás a SziA honlapján érhető el augusztus 15-ig. A közönségszavazáson és a nyereményjátékon résztvevők között 2 db páros belépőt sorsolnak ki a díjátadó gálára.

Az eredményhirdetésre a Szinkronszemle 2021 záróeseményén, a Szinkronünnep és Díjátadó Gálán kerül sor az Uránia Nemzeti Filmszínházban, 2021. szeptember 5-én.

A vidám, zenés ünnepi rendezvényen a közönségszavazatokon túl, hattagú szakmai zsűri értékelése és online szakmai szavazás alapján jutalmazzák majd a művészi, szakmai teljesítményeket, a bravúros és minőségi szinkronizálási megoldásokat. Az idén 14 kategóriában vehetnek majd át szakmai díjakat az arra érdemes művészek, alkotók, szakemberek. Elismerést kapnak a szinkronizálás folyamatában kimagasló teljesítményt nyújtó stúdiók, szinkronrendezők, gyártásvezetők, vágók, hangmérnökök és dramaturgok is.

A  gálán a SzíDoSz (Színházi Dolgozók Szakszervezete) elnökségével egyetértésben életműdíjjal hét művészt tüntetnek ki, akik az elmúlt évtizedekben kiváló munkájukkal maradandót alkottak a szinkronizálás területén.

A vörös szőnyeges eseményen a díjakat neves személyiségek, alkotók és hírességek adják át. Néhány név azok közül, akik az idén örömmel vállalták a díjátadó szerepét: Földessy Margit, Szacsvay László, Kökényessy Ági, Reviczky Gábor, Stohl András, Náray Erika, Kulka János, Pogány Judit és még sokan mások.

Ősszel  kettős díjátadóra készülnek a szervezők, hiszen az elmúlt évben a járvány miatt elmaradt a díjátadó, ezért az Online Farsangi Szinkronszemle és a 2021-es esemény díjait egyszerre adják át a nyerteseknek.

Az est műsorvezetője Jáksó László lesz, a gála rendezője Papp Dániel. A gála forgatókönyvét Szalkai-Lőrincz Ágnes és Kovács András Péter (KAP) írja.

A SziA meggyőződése, hogy az évente megrendezésre kerülő Szinkronszemle, valamint a  Szinkronünnep és Díjátadó Gála hozzájárul a szinkroniparban dolgozók megbecsüléséhez és kiemeli a magyar szinkron értékeit.