Balogh Zoltán, a MESZK elnöke szerint a legfontosabb az egészségügyi dolgozók bérrendezése, illetve a koronavírus-járvány okozta terhelések kompenzációja lenne.

 Szombaton tartotta meg demonstrációját a Hősök terén a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK), amelyhez több szakszervezet is csatlakozott. A tüntetésen több ezer ember vett részt. Balogh Zoltán becslése szerint 8-10 ezer ember volt jelen.

A MESZK elnöke szerint az első és legfontosabb követelésük az lenne, hogy az orvosokéhoz hasonló béremelkedést hajtson végre a kormány. Balogh ismertette a kiáltvány két sarkalatos pontját is ismertette. Legyen prioritás az egészségügy és a szakdolgozók ügye. Kérik a szakdolgozók közalkalmazotti jogviszonyának visszaállítását is, illetve hogy szeptember 1-től 30 százalékos béremelésben részesüljenek.

Már amennyiben a kormány hajlandó lenne meghallani a kérésüket. Amennyiben ez mégis megtörténne, elsőként  az egészségügyi jogviszonyról szóló törvény mellékletében található orvosi bértábla arányosan kiegészüljön a szakdolgozókra vonatkoztatva – mondta Balogh a Klubrádiónak. 

Másodjára a koronavírus-járvány okozta lelki, szellemi, fizikai terheléséért valamilyen módon kompenzálja a kormány a egészségügyi szakdolgozókat.

Forrás: Klubrádió

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!