Mégsem kell a nyári szabadságolások alatt felmérniük az intézményvezetőknek, osztályfőnököknek, hogy iskoláikban mennyi diák igényelne koronavírus elleni védőoltást az augusztus 30-31-re tervezett oltási napokon - értesült a Népszava. Az iskoláknak kiküldött - és lapunkhoz is eljutott - újabb levél szerint a korábbi utasítás tárgytalannak tekintendő, a felmérésre egy későbbi időpontban fog sor kerülni.

 Megírtuk: az iskolaigazgatók hét elején még arról kaptak értesítést, hogy augusztus elejéig derítsék ki, az adott intézményben hány szülő igényelné 12-18 éves gyermekének a Pfizer oltást. Emellett egyeztetésre kérték őket az iskolai gyermekorvosokkal is, illetve a szülői hozzájáruló nyilatkozatokat szintén nekik kellett volna beszerezniük. Az újabb levélben most az áll: akik már bekérték a szülőktől a szükséges adatokat, értesítsék őket arról, hogy a jelen felmérés tárgytalan. Akik még nem értesítették a szülőket, további teendőjük nincs. Mindezt Horváth Péter iskolaigazgató, a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke is megerősítette lapunknak.

Szerinte az eredeti tervek teljesen életszerűtlenek voltak, szinte teljesen kivitelezhetetlen lett volna a nyári szünet közepén bekérni több száz diák adatait egy-egy iskolában.

Azt továbbra sem tartja jó ötletnek, hogy épp augusztus utolsó két napjára tervezik a diákok oltását, 31-én ugyanis a legtöbb intézményben tanévnyitó ünnepségeket is tartanak. Fájlalta, hogy a kormányzat nem egyeztetett erről az NPK-val. Az iskoláknak kiküldött újabb levélből nem derül ki, hogy az augusztus végi oltási dátum is módosul-e, vagy csak az iskolai igényfelméréseket tették át egy későbbi időpontra. Érdeklődtünk a Klebelsberg Központnál, a Nemzeti Népegészségügyi Központnál, a Pest Megyei Kormányhivatalnál, válaszokat egyelőre sehonnan sem kaptunk.

Forrás: Népszava

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!