Egyre több pedagógus kritizálja nyíltan a népszavazást és a kormány által elfogadott pedofiltörvényt, amelyet Orbán Viktor már gyermekvédelmi törvényként emleget. A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) oktatói nyilatkozatban ítélik el a sokak által melegellenesnek titulált törvényt, és szolidaritást vállalnak az LMBTQ-közösséggel. Eddig nyolcvanöt oktató írta alá a dokumentumot. A 168 óra cikke.

„Bármely társadalmi csoport megbélyegzése és a gyűlöletkeltés akadálya a társadalmi békének és az érdemi párbeszédnek, így a közjóért való közös tetteknek is. Kinyilvánítjuk elkötelezettségünket a tolerancia és a befogadás értékei mellett, és szolidaritást vállalunk a megbélyegezni kívánt embertársainkkal…Ezután is szívesen fogadunk egyetemünkön minden hallgatót, oktatót és munkatársat, szexuális irányultságától és nemi identitásától függetlenül” – írták az alapítványi formába átszervezett felsőoktatási intézmény professzorai. Az aláírásgyűjtés július 1-jén kezdődött, de Orbán Viktor népszavazási kezdeményezése után is várják a csatlakozókat.

Balatoni József tanár, a 74 ezer követővel rendelkező Jocó bácsi világa című oldal szerzője szerdai posztjában kijelentette, hogy az eddigi pályafutása alatt soha senki nem jött be az iskolába bármilyen szexuális irányultságot propagálni. „Ahogy az sem fordult elő soha, hogy valaki nemváltoztatást népszerűsített volna gyerekek között. Ahogy az sem fordult elő soha, hogy egy gyerek nemváltoztatást szeretett volna” – írta a pedagógus, aki szerint egyértelműen gonoszság az ellenségkép-gyártás. Balatoni József megosztását egyetlen nap alatt másfél ezren kommentálták, köztük rengeteg pedagógus hozzászóló üdvözölte a nyilatkozatot.

Simkó Edit pedagógus pedig arról posztolt, hogy soha senkivel, sem egyénnel, sem szervezettel nem találkozott az iskolában, aki bármilyen szexuális irányultságot akart propagálni. „De sokat találkoztam a családon belüli erőszaktól meg nem védett gyerekekkel. Iskolai bántalmazással. Szexuális abúzussal, amit teljesen hetero felnőttek követtek el a gyermekeken. Gyermekszegénységgel. Tehetetlen, eszköztelen gyermekvédelmisekkel, gyámokkal, pedagógusokkal” – fakadt ki szerdán a közösségi médiában a tanár.

A tanárok azért háborodtak fel, mert Orbán Viktor szerdán bejelentette, hogy gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány. A miniszterelnök szerint Brüsszel megtámadta Magyarországot, és a brüsszeli bürokraták azt akarják, hogy a magyar óvodákban és iskolákban LMBTQ-aktivisták végezzenek szexuális felvilágosítást. A kormányfő úgy vélte, ezért fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, vagyis visszaélnek a hatalmukkal. „A gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk” – nyilatkozta szerdán Orbán Viktor. 

A gyermekvédelmi szavazásról csütörtökön Gulyás Gergely is beszélt a Kormányinfón. A miniszter kiemelte, hogy ezzel Magyarország meg tudja erősíteni a pozícióját. A helyreállítási alapról már megegyeztek, de a törvény elfogadása után Brüsszel újranyitotta a kérdéseket. Gulyás Gergely bejelentette, hogy még idén év végén, vagy legkésőbb 2022 elején, januárban, esetleg februárban lehet a népszavazás.

Forrás: 168 óra

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!