A Pegasus-botrány sem kerülte el az érdekképviselet figyelmét – írja a Népszava.

 "A PDSZ átlát a szitán. Szorult helyzetében a kormány megint a legelesettebbet állítja célpontba, csak hogy elterelje kínos ügyeiről a figyelmet, nem beszélve arról, hogy lejáratja a népszavazás jogintézményét is" - írta oldalán a szervezet. Emiatt "kijavították" a miniszterelnök népszavazási kérdéseit, mivel szerintük az alábbiakat kellene többek között megkérdezni a társadalomtól.  

  • Egyetért-e ön azzal, hogy többdiplomás pedagógusok kevesebbet keresnek, mint a semmiféle szakképzettséget nem igénylő munkakörben dolgozók?
  • Mit szeretne ön? Szeretné, ha a gyermeke képzett szakemberektől kaphatna segítséget az iskolában szexuális felvilágosítást érintő kérdésekben?
  • Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy az iskolákban, kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítenek?
  • Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy gyermekekkel foglalkozó szakemberek szándéka az, hogy népszerűsítsék a nemátalakító kezeléseket kiskorú gyerekeknek?

Arra is kíváncsi a szakszervezet, az emberek találkoztak-e már valaha olyan iskolában vagy médiumokban megjelenő kampánnyal, amely a nem megváltoztatásának megjelenítését, népszerűsítését célozta, de felvetik, van-e értelme a miniszterelnök által kezdeményezett népszavazásnak. Az utolsó kérdés pedig így szól: 

"Egyetért-e ön azzal, hogy a kormányon lévő személyek, pártok, ellenőrzés nélkül hallgathassanak le, figyelhessenek meg akárkit, amikor csak kedvük úgy tartja?"

- utalva ezzel a Pegasus-ügyre.

Orbán Viktor péntek reggel az állami rádióban egyébként hosszasan ecsetelte, hogy olvasatában miért fontos a népszavazás. Lapunk beszámolóját ide kattintva olvashatja el. 

 

Forrás: Népszava

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!