Nem sok mindent tett az Orbán-kormány a nők és férfiak közt lévő különbségek felszámolásáért, véli Spronz Júlia a Klubrádió műsorában. A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség képviselője hozzátette, a korábbi kormányok legalább nem próbálta beszorítani a nőket konyhába és a szülőszobába.

Ezen a héten azt kértük vendégeiktől, mondják el, szerintük mik azok a kormányzati intézkedések, amiket megtartanának az elmúlt 11 évből? Maradjon az adórendszer, a családtámogatás, a kötelező óvoda, vagy éppen a kerítés?

Spronz Júlia, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség képviselője, a Patent Egyesület munkatársa úgy véli, hogy a nők lényegében visszasüllyedtek a másodrendűségbe az Orbán-kormány tevékenysége következtében. Aligha tud olyan tevékenységet említeni a kormány részéről, amely ne mélyítette volna tovább a szakadékot a nemek között. "Általában nem tudunk tapsikolni a Fidesz-kormány, a nőpolitika terén elért eredményei tekintetében, mert alapvetően inkább visszalépések történtek" – tette hozzá.

És bár nem akarja dicsérni a korábbi kormányzatokat azt elismeri, hogy ők legalább nem próbálták beszorítani a nőket a konyhába és a szülőszobába.

A Fidesz által elképzelt szerepbe azok a nők sem férnek be, akik nem terveznek gyereket vállalni.

Forrás: Klubrádió

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!