Kollektív szerződést kötött a mai napon a Neumann János Egyetem és a munkavállalókat képviselő Felsőoktatás Dolgozók Szakszervezetének Neumann János Egyetem Intézményi Szervezete. Közel 10 év szünet után született meg ez a szerződés, amelyet dr. Fülöp Tamás az egyetem rektora és Maráz Vince pénzügyi igazgató, a szakszervezet részéről pedig dr. Tóth József elnök írt alá a Campuson.

Közel tíz év után a Neumann János Egyetem és a munkavállalókat képviselő FDSZ Neumann János Egyetem Intézményi Szervezete kollektív szerződést kötött ma a Campuson. Ez a szerződés a munkáltató és munkavállalók együttműködését rögzíti, amely kölcsönösségen alapul.

A megállapodás a fenntartói modellváltás folyamatának fontos része. Az egyetem infrastruktúrájának, igénybevételének a lehetőségeit foglalja szabályozott keretbe. Ahhoz, hogy versenyképes és vonzó munkahely legyen az egyetem, rendelkezni kell egy ilyen munkáltatói jogokat és szabályokat keretbe foglaló szerződéssel - mondta el az eseményen dr. Fülöp Tamás, az egyetem rektora. A szerződés stabilizálni tudja a foglalkoztatási helyzetet, hogy kialakítson egy identitást, egy azonosság tudatot az oktatók, a kutatók, a dolgozók és az egyetem között. Ez azért fontos, hogy egy tudásszervezetben egy stabil munkavállalói állomány legyen, amit majd lehet fejleszteni.

Dr. Tóth József, az FDSZ Neumann János Egyetem Intézményi Szervezet elnöke elmondta, fontos, hogy sikerüljön a fentieket megvalósítani. A megállapodást a munkáltató részéről dr. Fülöp Tamás rektor és Maráz Vince pénzügyi igazgató, a szakszervezet részéről pedig dr. Tóth József elnök írta alá.

Forrás: kecskemetilapok.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!