Sajnos nincs jó hírünk: 2016-ban épp úgy jönnek ki az ünnepi hétvégék, hogy naptárilag többet kell dolgozunk, mint idén. Augusztus 20-a, a szenteste és a szilveszter szombatra, míg október 23-a vasárnapra esik jövőre.

A két négynapos hosszú hétvége közül az egyik a március 15-i nemzeti ünnep, a másik november 1-i szabadnap miatt lesz. Jövőre március 15. kedd, ezért 14. hétfő pihenőnap, így a hosszú hétvége március 12. és március 15. közé esik, de 14-ét egy héttel korábban, március 5-én, szombaton kell ledolgozni. 2016. november 1. szintén kedd, így akkor is az előtte lévő hétfő lesz pihenőnap, tehát hosszú hétvége október 29. (szombat) és november 1. (kedd) közé esik. Az október 30-i pihenőnapot két héttel korábban, október 15-én, szombaton kell pótolnunk munkával. A két négynapos hétvége mellett további három háromnapos hétvégénk is lesz. Rögtön háromnapos hétvégén indul az új év, hiszen január elseje péntekre esik.

2016-ban már március végén beköszönt a húsvét, azaz a harmadik hónap 27-én és 28-án, hétfőn sem kell dolgoznunk. Jövő évben a szenteste szombaton lesz, így karácsony ünnepén szintén három napot pihenhetünk. Augusztus 20. és október 23. hétvégére esik, az előbbi szombaton, az utóbbi vasárnap lesz, így még egy hétköznap közbeiktatott szabadnapunk sem lesz akkortájt.

Forrás: officina.hu