Orbán a pedagógusoknak írott levelében a legfontosabb kérdésekre már nem mert kitérni. Nem kért például elnézést a tanároktól. - Szabó Szabolcs, Csepel-Soroksár országgyűlési képviselőjének és Mendrey László oktatási szakértőnek véleménycikke az EzaLényegen.

Orbán Viktornak volt képe propagandalevelet küldeni a tanároknak pedagógusnap ürügyén. Persze most is csak üres ígérgetésekre, hazug sikerpropagandára futotta a miniszterelnöktől. De nem csak Orbán mondott nagyokat pedagógusnap alkalmából. Csicskája, Kásler Miklós embertelenségi miniszter videóüzenetben próbálta menteni a menthetetlent, az oktatás területén végzett ámokfutását.

Úgy tettek egy nap erejéig, mintha érdekelné őket tanáraink helyzete. De a járvány minden eddiginél pontosabban világított rá, hogy Orbánékat egyáltalán nem érdekli, mi van velük.

Orbán Viktor levelére és Kásler Miklós videójára Szabó Szabolcs, Csepel-Soroksár országgyűlési képviselője, a Kulturális bizottság tagja, és Mendrey László oktatási szakértő, a PDSZ korábbi elnöke véleménycikkben reagál. Ezt közöljük most.

Pedagógusnap ürügyén

Június első vasárnapja 1952 óta fontos nap a mindenkori magyar kormányok agendájában. Ilyenkor kell köszönteni a pedagógusokat. Mérhetetlen mennyiségű hazugság, ámítás és üres szófordulat az, amiből látszik, hogy mennyire nézik le és alázzák meg, teszik szánalmassá a mindenkori pedagógustársadalmat a hatalom gyakorlói.

2021-ben ismét volt június első vasárnapja, s ismét megnyilvánult a fideszes hatalom. Kásler miniszter videóüzenetben, Orbán miniszterelnök személyes levélben tartotta fontosnak, hogy szóljon.

Orbán Viktor és Kásler Miklós azonban gyáva volt a lényeget kimondani, leírni. Mélyen hallgattak például:

  • Arról, hogy üres szócséplésen kívül semmi más nem telik tőlük. Nem ismerik ugyanis a pedagógusok tevékenységét. Nem tartják fontosnak, amit tesznek, mert nem értenek hozzá, s nem is érdekli őket.
  • Arról is hallgattak, hogy miattuk nincs lehetőségük értelmiségiként élni életüket a tanároknak.
  • Arról sem beszéltek, mennyire jó nekik, hogy minden létező szabadságuktól megfosztották a pedagógustársadalmat. Nem mondták ki, amit valójában gondolnak: "nehogymá’ majd ők mondják meg, hogy milyen tankönyvből akarjanak tanítani, örüljenek, hogy a gondolkodás terhét levettem a vállukról".
  • Nem fejezték ki örömüket azzal kapcsolatban sem, milyen jó nekik, hogy ingyen túlóráznak a tanárok.
  • Hallgattak arról is, hogy mindezek ellenére „önként és dalolva” jelentik a tankerületnek, a Klebelsberg Központnak – tehát Orbánnak és Káslernek – hogy „minden nagyon szép, s mindennel meg vannak elégedve”, így tartva életben egy hazug és kártékony rendszert.
  • De azért sem mondtak köszönetet Orbánék, hogy a Nemzeti alaptantervük miatt az iskolákból garmadával ontják ki azokat, akik gondolkodásra képtelenek, ellenben bármikor eldobhatók, lecserélhetők, s mindezért még hűséges szavazói is a Fidesznek.

Azonban amire valójában a legnagyobb szüksége lett volna a tanároknak és az egész országnak pedagógusnap alkalmából az egy lemondólevél lett volna Orbán Viktortól és Kásler Miklóstól,

amiért évtizedes károkat okoztak az oktatás területén is.

Forrás: ezalenyeg.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!