A szabálytalanul parkoló autósok egyre sűrűbben nehezítik meg a Fővárosi Közterület-fenntartó vállalat (FKF) munkatársainak a munkáját, ami miatt a kukák ürítése és az utak takarítása is akadozhat, sőt, durvább esetekben veszélyezteti a közszolgáltatásban dolgozók épségét – írja a vállalat közleményében.

A járványhelyzet enyhülésével párhuzamosan az élet egyre több területen térhet vissza a megszokott kerékvágásba, újra megteltek az utcák, a közterületek.

Ez viszont azt is jelenti, hogy nagymértékben megnőtt a gépjárműforgalom, amely sokszor akadályozza, rosszabb esetben veszélyezteti a közszolgáltatásban dolgozó, a közterületeken feladataikat végző munkatársainkat – írja az FKF.

A vállalat ezért azt kéri az autósoktól, hogy mindig rendkívül körültekintően, fokozott figyelemmel, a sebességet lecsökkentve haladjanak el munkatársaik mellett. Továbbá, a KRESZ előírásait maradéktalanul betartva csak az arra kijelölt helyen, szabályosan parkoljanak, győződjenek meg arról, hogy járművük nem akadályozza a forgalmat és a nagyméretű célgépek, teherautók anyagi kár okozása nélkül elférnek. Az autósok legyenek türelemmel, előzéskor vagy a jármű kikerülésekor kellő körültekintéssel járjanak el.

 

Forrás: Világgazdaság

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!