A BÁBestek színészek és a rendőrség közreműködésével népszerűsíti a rendőrség munkáját és a bábműfajt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapest Bábszínház egy egyedülálló új sorozatot indított 2021. május 29-én BÁBesetek címmel, amely szórakoztató módon bábok, színészek és rendőrök közreműködésével mutatja be a rendőrség munkáját és népszerűsíti a báb műfajt.

Ennek kapcsán beszélgettek a Talpra magyar műsorvezetői Gál Kristóffal az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivőjével arról, hogy a rendőrségi szakemberek és a bábművészek minden epizódban felderítenek egy-egy esetet, amely a Budapest Bábszínház közkedvelt előadásainak szereplőihez kapcsolódik. A szórakoztatáson túl fontos információkat, tanulságokat csempésztek a történetek közé a fiatalabb és az idősebb korosztálynak is.

Vannak olyan dolgok, amik az életben - ha elvonatkoztatunk a mesétől - akkor az lehet, hogy szabálysértés vagy bűncselekmény lenne. Tulajdonképpen erre fűzi föl a Budapest Bábszínház azokat a történeteket, amelyek nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is fog tudni egyaránt újdonságot és meglepetést adni.

Forrás: Híradó

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!