Folytatódtak az egyeztetések az egészségügyi dolgozók élet- és munkakörülményeinek javításáért a reprezentatív szakszervezetek, az érdekvédelmi szervezetek, az ágazati kamarák és az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága között - tájékoztatta az államtitkárság kedden az MTI-t.

    Közleményükben azt írták: a tárgyalópartnerek megállapodtak abban, hogy a jövőre folytatódó tárgyalásokon kezdeményezik az egészségügyi ágazati érdekegyeztető fórum összehívását, és „keresik annak lehetőségét, hogy az ágazat szereplőire vonatkozó kollektív szerződést írhassanak alá".

A legutóbbi tárgyaláson részt vett a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete, a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, valamint a Medicina 2000 Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség képviselője - ismertették.

Felidézték: a tárgyalások májusban kezdődtek „az ágazati béke" megteremtéséért az egészségügyi ágazati sztrájkbizottság egyik követelésére, az államtitkárság kezdeményezésére.