Eddig arról volt szó, hogy csak ősszel próbálkozhat újra, aki nem ment el az írásbeli érettségire, mert fertőzött vagy kontaktszemély volt. Most a kormány megsegítette őket, ha kérelmezik, mégis elmehetnek szóbelizni. A HVG cikke.

Ha egy végzős diák a koronavírus miatt nem tud elmenni az írásbeli érettségire, akkor szóbelizhet helyette – erről jelent meg kormányrendelet a Magyar Közlönyben. Egész pontosan azoknak az utolsó éves középiskolásoknak lehet szóbeli pótlóvizsgát szervezni, akik az írásbeliről vagy a gyakorlati vizsgáról nekik fel nem róható okból távol maradnak vagy a teljesítésre önhibájukon kívül képtelenné válnak.

A pótlóvizsga nem jár automatikusan, azt az igazgatónál kell kérelmezni. Ennek május 28-a a határideje.

Ez jókora változás ahhoz képest, hogy eddig arról volt szó: csak az ősszel, már az új tanév kezdése után lehet újra próbálkozni. Az Oktatási Hivatal április végén még azt közölte az Eduline-nal, hogy nem kapnak külön elbírálást azok a diákok, akik amiatt hagyják ki az írásbeli érettségit, mert koronavírus-fertőzöttek vagy mert kontaktszemélyként nem mehetnek el otthonról.

Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!