Erre jutott a közös kormányzati-önkormányzati munkacsoport. A majdani működésre a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeinek főigazgatója dolgoz ki javaslatokat – írja a HVG.

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) főigazgatóját kérték fel arra, hogy a témában jártas civil és egyházi karitatív szervezetek bevonásával dolgozzon ki javaslatokat a Szabolcs utcai kórház a lehetséges további működésére a fővárosi önkormányzat és a kormány által az ügyben felállított közös munkacsoport első ülésén. Erről a fővárosi önkormányzat adott ki közleményt.

A munkacsoport – amelynek a kormány részéről Fónagy János miniszterhelyettes, valamint Vecsei Miklós miniszterelnöki megbízott, a főváros részéről pedig Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes és Zakar Gergely BMSZKi-főigazgató a tagja – utóbbi majdani javaslatait is figyelembe véve fog maga is javaslatot tenni a döntéshozóknak arra, hogy hol és pontosan milyen tevékenységi körben működjön a jövőben az intézmény.

A munkacsoport azt is rögzítette, hogy mindannyian érdekeltek egy, a jelenlegihez hasonló intézmény hosszú távú folyamatos működésében, illetve hogy amíg nem születik mindenki számára megfelelő megoldás, addig a jelenlegi helyszínen és jelenlegi formában működik tovább az intézmény. A munkacsoport a legközelebb a Szabolcs utcában ül le tárgyalni.

A kórház ügye azt követően vált a kormány és az ellenzéki vezetésű Budapest közötti konfliktus újabb fejezetévé, hogy a Fővárosi Önkormányzat jelezte, a kormány ki akarja költöztetni az intézményt.

Forrás: HVG

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!