Megjelent a Magyar Közlönyben a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának negyedik fokozata, melyek május 10-től érvényesek – írja a Világgazdaság.

Eszerint a köznevelési intézmények és a szakképző intézmények valamennyi évfolyama hétfőtől rendes munkarendben működik.

Így az általános iskolások felső tagozatos tanulói és a középiskolások számára is ismét tantermi oktatás lesz érvényben.

A felsőoktatásban az intézmény rektora dönthet az oktatás – így különösen a hallgatók gyakorlati képzésének, valamint a tanulmányi és vizsgaszabályzat szerint hallgatói jelenlétet igénylő tudásmérésnek – személyes érintkezés mellett történő megszervezéséről.

A közigazgatásban elrendelt lakó-, illetve tartózkodási helyen történő munkavégzés és a gazdaság szereplőinek felkérése, hogy törekedjenek az otthoni munkavégzés alkalmazására hétfőtől megszűnik.

Az óvodások és iskolások esetében lehetővé válik a sportlétesítmények, az uszodák, az edzőtermek és a jégpályák szervezett keretek között (testnevelés óra, sportszakkör, iskolai sportkör vagy sportoktatás) történő látogatása.

A kormányrendelet szerint a koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt álló tizennyolcadik életévüket be nem töltöttek karanténkötelezettség nélkül térhetnek haza Magyarország területére.

Forrás: Világgazdaság

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!