A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége már másfél hónapja is rendkívüli segítséget kért, aztán nemrég levelet írt Kásler Miklós Emmi-miniszternek, amiben egyszeri juttatást kértek a mentődolgozóknak a koronavírus-járvány elleni harcuk elismeréseképpen – írja a 24.hu.

Kásler helyett azonban Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója válaszolt. A levelet a szövetség nyilvánosságra hozta.

Azt írja, hogy a mentődolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülésének erősítését a kormány folyamatosan prioritásként kezeli, ezt pedig „az elmúlt évek intézkedései, infrastrukturális fejlesztései és béremelési lépései is bizonyítanak”.

Egyetértés van közöttük abban, fogalmaz Csató, hogy az OMSZ dolgozóinak munkája, áldozatvállalása nagyban hozzájárul a járvány megfékezéséhez, és hogy ezért minden dolgozó komoly elismerést érdemel.

Amikor aztán rá kellene kanyarodni a konkrét kérésre, anyagi juttatásra, az OMSZ főigazgatója ennél is kevésbé konkrétan fogalmaz.

Az ezzel kapcsolatos gyakorlati részletek kialakítása már korábban megkezdődött és jelenleg is zajlik, a mentőállomások, a gépkocsipark és a helikopteres mentés fejlesztése napirenden van, hasonlóan a fizetések korrekciójához.

Forrás: 24.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!