Országszerte 29 ezer szakképzésben dolgozó jelentkezett mostanáig a koronavírus elleni oltásra; ők már kedden megkapták az értesítést arról, hogy csütörtök és vasárnap között melyik napra hívták be őket az első injekcióra – írja a Világgazdaság.

 Az állami, egyházi vagy alapítványi fenntartású intézményekben foglalkoztatott összesen mintegy 38 ezer dolgozó több mint háromnegyede jelentkezett a regisztrációs határidőig a koronavírus elleni vakcináért.

A technikumok és szakképző iskolák közreműködésével az óraadó tanárok is regisztrálhattak.

Kiemelten fontos, hogy a szakképző iskolákba és a technikumokba is minél hamarabb biztonságosan visszatérhessenek a diákok

- jelentette ki Schanda Tamás annak kapcsán, hogy a héten a szakképzésben dolgozók, köztük a nem oktatói munkakörben foglalkoztatottak is soron kívül megkaphatják a koronavírus elleni védőoltás első adagját, ha március 29-ig regisztráltak a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hangsúlyozta: a szakképzésben rendkívüli jelentősége van az órákon, gyakorlatokon való személyes részvételnek. Hozzátette azt is: a szakképző iskolák és a technikumok munkatársai sikerrel vették a digitális oktatásra történő átállás támasztotta akadályokat, amiért köszönet illeti őket.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

 Forrás: Világgazdaság

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!