A kormány úgy módosítaná a jelenlegi törvényeket, hogy másodállásban településvezetők is munkába állhassanak a felsőoktatási intézményekben – írja a limer.hu.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét fideszes polgármestere is a Neumann János Egyetem fölé helyezett vagyonkezelő alapítvány felügyelőbizottságának tagja lett, így fizetése mellé 1,6 millió forintot is kap pluszban havonta – írta az Index.

A jelenlegi szabályok alapján nem vehetne fel két helyről fizetést, ezért ellenzéki politikusok a Kormányhivatalhoz fordultak, hogy szüntessék meg az összeférhetetlenséget, választ viszont nem kaptak.

Semjén Zsolt csütörtökön nyújtott be egy törvényjavaslatot, mely szerint a modellváltásához igazodnak majd az eddigi szabályok, vagyis a kormány megengedné a polgármestereknek is a másodállást.

Szemereyné az elmúlt nyolc hónapban több mint 13 millió forintos juttatásokat vett fel. A Momentum felszólította a polgármestert, hogy azonnali hatállyal fizesse vissza az államnak az összeget.

A kecskeméti városvezetőn kívül a győri, szintén fideszes Dézsi Csaba Andrást is beültették a Széchenyi Egyetem kuratóriumába, míg Miskolc ellenzéki polgármesterét, Veres Pált a Miskolci Egyetem fölé helyezett kuratóriumba hívta meg Varga Judit.

Forrás: limer.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!