Csach Gábor úgy látja, hogy sokan covidos tünetekkel, lázcsillapítóval járnak dolgozni - írja a Népszava.

Levelet ír a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának, illetve a Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének Csach Gábor, Balassagyarmat fideszes polgármestere. A városvezető Facebook-oldalán jelentette be, hogy azt kéri a testületektől, hogy tegyenek ajánlást a nagyüzemekben a fertőzésveszély csökkentésére, a beléptetési rendszer szigorítására és az öltözők fertőtlenítésére. Csach Gábor kezdeményezi azt is, hogy javasolják a járvány idejére a békeidőben a „táppénzcsalók ellen” kitalált fizetési bónuszrendszer felülvizsgálatát. Ez a havi-negyedévi pluszpénzt jelenti annak a dolgozónak, aki nincs betegállományban.

„Ez utóbbi miatt sajnos rengeteg példa van arra, hogy többen covidos tünetekkel, lázcsillapítóval dolgozni járnak, és ezzel veszélyeztetik nemcsak maguk, de mások életét és a gazdasági termelést is”

– indokolta döntését Csach Gábor.

Bejegyzése alapján az elmúlt héten biztatóan csökkent a városban az újonnan beazonosított fertőzöttek száma. Azt írta, hogy a kormányhivatal hét nap alatt 97 covid-pozitív és 39 kontakt személyt helyezett karanténba, köztük a Hajléktalan szállót is. Hozzátette, hogy a heti napi fertőzöttségi átlag lecsökkent 13,8 főre, ami biztató trend, a héten azonban átlag feletti volt a halálozás. A Dr. Kenessey Városi Kórházban mind a normál, mind az intenzív ellátás a kapacitás 90 százaléka felett működik. A covid-részlegeken a hétvégén 217 covid-beteget ápoltak, közülük 20-an voltak lélegeztető gépen. Csach Gábor minden héten részletesen beszámol a város járványügyi helyzetéről. Korábban a kormányt is megelőzve ő kérte az iskolák bezárását a vírus gyors terjedése miatt.

 Forrás: Népszava

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!