A kormány az önkormányzatok kérésére változtatta meg korábbi álláspontját – írja a HVG.

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében a kormány a héten úgy döntött, hogy hétfőtől április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak az óvodák, az iskolák pedig hétfőtől online oktatásra térnek át. Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár az operatív törzs pénteki tájékoztatóján azt is közölte, hogy nem lesz gyerekfelügyelet, az étkeztetés viszont megoldott lesz elvitelre vagy kiszállítással.

Gulyás Gergely bejelentése szerint ezen most mégis változtatott a kormány, de a politikus arra kért mindenkit, hogy ha van rá módja, akkor otthon oldja meg a gyermekfelügyeletet. Ha erre nincs lehetősége, akkor viszont beviheti a gyereket az óvodába vagy iskolába.

Az ügyeletre vonatkozó szabályokat a hétvégén teszik közzé.

Az MTI tudósításából az is kiderült, hogy a gyerekfelügyelet biztosítását Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke kérte a minisztertől. A kaposvári polgármester szerint ugyanis az óvodák és az iskolák bezárása megoldhatatlan problémát okozott több egészségügyi dolgozó és mások esetében is, akiknek a munkáltatója nem tudja biztosítani az otthoni munkavégzést.

Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!