A kormány egyáltalán nem említette az óvodák és az általános iskolák mellett a bölcsődéket, ezért a tippelgetésen kívül nem maradt más, mint várni a kormányrendeletre. A HVG cikke.

A kormány mai bejelentése alapján már lehet arról tudni, hogy jövő héttől egészen a tavaszi szünet végéig bezárnak az óvodák és az iskolák, ellenben az alapesetben az önkormányzatokhoz tartozó bölcsődék sorsáról se Gulyás Gergely nem tett említést, se az azóta megjelent kormányzati tájékoztatás.

Mint kiderült, egyelőre a fenntartók számára is kérdéses, mi lesz velük, és mindenki a rendelet megjelenésére vár.

Az első hullám zárása alatt a kormány “csomagban” kezelte ezeket az intézményeket (bár több településen már előtte is intézkedtek saját hatáskörben) most viszont egyáltalán nem kerültek szóba: egy budapesti önkormányzati forrásunk szerint az is lehet, hogy egyszerűen kifelejtették a felsorolásból.

Nehezíti a tervezhetőséget, hogy a kormányinfón tett bejelentések csak informálisak, és nem hivatalosak: ennek köszönhető, hogy az is csak részletekben derült ki eddig, nyitvatarthatnak-e a dohányboltok és a kaszinók például.

Információink szerint a több önkormányzat is a bölcsődék zárásával számol, ha esetleg az ő kezükben marad a döntés, de a Magyar Közlöny megjelenéséig csak a sötétben tapogatóznak.

Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!