Bár veszélyhelyzet idején tilos felmondaniuk az egészségügyi alkalmazottaknak, ha nem írják alá az új szolgálati jogviszonyról szóló szerződésüket, március elsejétől már be sem mehetnek dolgozni – olvasható a HVG-ben.

Bár veszélyhelyzet idején tilos felmondaniuk az egészségügyi alkalmazottaknak, ha nem írják alá az új szolgálati jogviszonyról szóló szerződésüket, március elsejétől már be sem mehetnek dolgozni – ugyanakkor annak tartalmát még mindig nem ismerik azérintettek. Mint az RTL Híradó beszámol róla, egy 29 éve ápolónőként dolgozó nézőjük azzal kereste meg őket:

A szerződést a mai napig nem kapták meg, nem is hallani arról, hogy mikorra várható.

A Független Egészségügyi Szakszervezet azt tanácsolja az egészségügyben dolgozóknak, hogy írják alá a szerződést. Soós Adrianna elnök szerint aki most aláírja, az később még dönthet úgy, hogy változtat a helyzetén.

Ellenben a Magyar Orvosok Szakszervezetének jogi tanácsadója, Kónya Zsuzsanna Terézia a Híradónak nyilatkozva arra figyelmeztetett, hogy aki most aláírja az új szerződést, de később felmond, az elesik a munkaviszony megszűnésének esetére törvényben előírt végkielégítéstől.

A mostani helyzet azoknak ugyanakkor kedvez, akik már korábban eldöntötték, hogy elhagyják az állami egészségügyet, de a veszélyhelyzet miatt nem tudtak felmondani.

Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!