A szakszervezet szerint az egészségügy tarthatatlan állapotára figyelmet felhívó megmozdulások válasz nélkül maradtak. A Semmelweis Érdekvédelmi Szövetség (SÉSZ), mint a Semmelweis Egyetem reprezentatív szakszervezete sajnálattal értesült arról, hogy az egyik kereskedelmi televízió december 11-i híradójában hírt adott a II. Sz. Belgyógyászati Klinikán kialakult helyzetről.

A szakszervezet idén két demonstráció szervezésében is aktívan részt vett (2015. május 12. és 2015. július 1.), amelyek célja volt, hogy az egészségügy felelős vezetőinek és a társadalomnak a figyelmét felhívják az egészségügy tarthatatlan állapotára. Ezek a megmozdulások válasz nélkül maradtak - közölte a SÉSZ.

Az SE II. Sz. Belgyógyászati Klinikáján kialakult szakdolgozói létszámhiány is pontosan jelzi, hogy az orvosok és a szakdolgozók tömegesen hagyják el a pályát és az országot. Úgy vélik a helyzet megoldása csak az egészségügy finanszírozásának azonnali felülvizsgálata lehet, az ellátás értékén való finanszírozása. Ez alapot teremthet a bérek és munkakörülmények minőségi javítására. A helyzet helyi- és ágazati szintű megoldásához a különböző szintű Érdekegyeztető Tanácsok összehívása is szükséges - zárul a közlemény.