3000 hulladéktárolót szüntet meg a Fővárosi Közterület-fenntartó Budapesten, indoklásuk szerint azért, mert kevesebb forrás jut a köztisztasági feladatokra – olvasható a hirtv.hu-n.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője Budapesti srácok című műsorunknak úgy reagált: a szolgáltatások minőségének csökkentése elfogadhatatlan lépés.

Eközben zajlik a fővárosi cégek összevonása.

A szakszervezet abban bízik, hogy a munkavállalói garanciák érvényesülni fognak és a főváros vezetésével is meg tudnak egyezni.

A budapesti lakosok körében is megoszlanak a vélemények arról, mennyire megfelelő a köztisztaság a fővárosi utcákon. A Fővárosi Közterület-fenntartó január végéig mégis megszüntet 3000 zöld színű hulladéktárolót Budapesten.

Az V. kerület polgármestere szerint kérdés, hogyha a turisták visszatérnek a belvárosba, akkor a vállalat pótolja-e majd az eltűnt szeméttárolókat.

Ez egy újabb olyan Karácsonyi ígéret, ami nem teljesült, és ami csak a választásokig volt fontos Budapest vezetésének - így reagált az intézkedésre a nagyobbik kormánypárt fővárosi frakcióvezetője.

Eközben zajlik a fővárosi cégek összevonása, ami a Fővárosi Közterület-fenntartót is érinti. A szakszervezet abban bízik, hogy a munkavállalói garanciák érvényesülni fognak, és hogy a főváros vezetésével is meg tudnak egyezni. Ugyanez a helyzet a bérekkel is.

Bár az egyeztetések még folynak, a szakszervezet szerint valószínű, hogy az átalakítás érinteni fogja a vállalatok egyes munkaköreit.

Forrás: Hirtv

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!