A budapesti nyugdíjasok után a munkaadói és a munkavállalói oldal képviselői is az iparűzésiadó-elvonás kormányzati kompenzációját sürgetik – írja a Népszava.

 Mind a budapesti munkaadók, mind a munkavállalók egyetértenek abban: a kormánynak kompenzálnia kell a fővárosi önkormányzat bevételkiesését – közölte szerdán Karácsony Gergely. A főpolgármester Facebook-oldalán vonta meg a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács (FŐÉT) aznapi ülésének mérlegét. Mint írta, a városvezetés tájékoztatást adott a kormány iparűzési adó elvonása miatti forráskiesés várható nagyságáról és annak lehetséges következményeiről.

A válság miatti feszített költségvetési helyzetben olyan lépésekre kényszerítené az önkormányzatot, amely jelentős kihatással lehet a vállalkozások és a lakosság által igénybe vett infrastruktúrára és közszolgáltatásokra

– vélekedett a FŐÉT munkavállalói és munkáltatói oldala.

Az érdekegyeztetők egyhangúlag egyetértettek abban, hogy ez az elvonás jelentős további forrásvesztést okoz a fővárosnak. Karácsony Gergely pedig összegezte:

A Fővárosi Idősügyi Tanács után a FŐÉT is azon az állásponton van, hogy Budapest csak akkor tudja magas színvonalon ellátni a fontos közfeladatait, ha a kormány kompenzálja az iparűzési adóbevétel kiesését.

 

Forrás: Népszava

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!