A pedagógusok és szociális intézmények dolgozóinak korábbi teszteléséhez hasonlóan a szociális alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban, javítóintézeti ellátásban dolgozók is jelentkezhetnek a koronavírus elleni célzott csoportos gyorstesztelésre - olvasható a kormányzati tájékoztató honlapon.

A tesztelést a kormányhivatalok szervezik a január 16-17-ei hétvégén, országszerte 127 mintavételi ponton. A vizsgálatok célja a járvány terjedésének további lassítása és emberek egészségének védelme. Az érintettek a várakozás elkerülése érdekében a https://szocszures.kh.gov.hu/ honlapon foglalhatnak időpontot.

Az ingyenes és önkéntes, antigén gyorsteszttel folytatott vizsgálatra mindenki jelentkezhet, aki a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény alapján állami vagy önkormányzati, illetve civil vagy egyházi ellátást biztosít rászorulók részére.

Az érintettek részletes listája itt olvasható.

 

Forrás: Magyar Narancs

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!