Az ATV megkereste Vidnyánszkyékat, akik nem erősítették meg a csatorna értesüléseit, úgy reagálva, hogy sem a hallgatók, sem az oktatók nem kerülnek rosszabb körülmények közé, sőt, nagy fejlődést fognak tapasztalni februárban. Információink szerint a sajtóban már többször említett egykori Duna TV székházra utaltak – írja a Népszava.

 Eladja az intézményt vezető új kuratórium a Színház-és Filmművészeti Egyetem jelenlegi épületeit – adta hírül az ATV híradója meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. Sőt, értesüléseik szerint az Ódry Színpad megszűnik, és helyette az Uránia Filmszínház lesz az egyetem hivatalos játszóhelye, a kollégisták pedig már nem fognak a Vas utcába visszamenni.

A hír némileg zavaros, hiszen, ha a Vidnyányszky Attila által vezetett kuratórium eladja az SZFE épületeit, akkor ezek közé tartozik az Uránia Rákóczi úti épülete is, amely az első Orbán-kormány által alapított Nemzeti Filmszínháznak is otthont ad az egyetem mellett – igaz, az ingatlant a kormány Vidnyányszky alapítványának a kezébe adta a modellváltás során.

Az ATV megkereste Vidnyánszkyékat, akik nem erősítették meg a csatorna értesüléseit, úgy reagálva, hogy sem a hallgatók, sem az oktatók nem kerülnek rosszabb körülmények közé, sőt, nagy fejlődést fognak tapasztalni februárban. Információink szerint a sajtóban már többször említett egykori Duna TV székházra utaltak, ahol jelenleg is folyik a felújítás – illetve remélhetőleg az azbesztmentesítés is. Több, a sajtóban 2004-ben megjelent cikk szerint ugyanis az épület fűtésrendszerében található mérgező anyag több munkatárs megbetegedésesét okozta akkoriban.

Forrás: Népszava

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!