Nem korlátozható a szabad orvosválasztás alapjoga a Debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán a hálapénz kivezetésére hivatkozva - írta az RTL Híradó kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A Debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán a hálapénz kivezetésére hivatkozva 2021. január 1-től megszüntették a "fogadott" orvos és szülésznő rendszerét egészen addig, amíg azt tiszta viszonyok között nem lehet folytatni. Közlésük szerint a döntést nem a Szülészeti Klinika, a debreceni Klinikai Központ vagy a Debreceni Egyetem vezetés hozta, hanem a debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika kollektívája egyöntetűen.

Mint Facebook-posztjukban írták, minden változásra azonnal reagálnak a továbbiakban is, és amint átlátható és tiszta, a hálapénz gyanúját sem feltételező rendszer alakul ki, úgy természetesen ismét lehetőséget teremtenek a választott orvossal történő szülésre.

A szabad orvosválasztás alapjoga nem korlátozható a Debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán a hálapénz kivezetésére hivatkozva - írta az RTL Híradó kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A híradónak nyilatkozó egészségügyi szakjogász szerint az egészségügyi intézményeknek központi szabályozásra lenne szükségük.

Forrás: napi.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!