Az ATV Híradójával az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte: az oltásokra az országba érkező vakcinák beérkezési ütemének megfelelően kerülhet sor.

A minisztérium szerint a kormány eddig is és ezt követően is kiemelten kezeli a pedagógusok és a gyermekek egészségének védelmét. "Ezért is tartatjuk be szigorúan a járványügyi intézkedéseket, fertőtlenítettük immár másodszor az intézményeket, vezettük be ősszel a kötelező hőmérőzést, végeztünk gyorstesztelést a köznevelési intézményekben és rendeltünk el azonnal rendkívüli szünetet vagy digitális munkarendet ott, ahol megjelent a fertőzés" - fogalmaznak.

"Természetesen az idős vagy krónikus beteg pedagógusok - minden más idős és krónikus beteg állampolgárral együtt – a kiemelt célcsoportba tartoznak az oltási terv szerint" - hangsúlyozzák.

Hozzáteszik: az oltásokra az országba érkező vakcinák beérkezési ütemének megfelelően kerülhet sor.

Válaszukban kitérnek arra is, hogy a Covid-19 vírus elleni védőoltást ingyen biztosítja a kormány azok számára, akik igénylik. Így ebben az esetben nincs jelentősége annak, hogy milyen az oltásra jelentkező személy NEAK-os lámpaszíne, tehát a biztosítási rendszerből kiesők is kapnak védőoltást. A járvány kezelése állami feladat, így az ezzel kapcsolatos költségeket az állam biztosítja - közölték.

Forrás: atv.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!